Halloj!
 
Drygt 1 månad sedan förra inlägget, det har varit mycket på båda jobben(skolan och Latorps IF). Nu är vi äntligen igång med träningar och försäsongen, tyvärr drabbade även helvetesmånaden även oss i Latorps IF.
 
Februari, månaden som gud glömde. Futsalen är slut, vädret är som det är och sjukdomarna bara öser in över +46 land. Inte mycket att se fram emot heller då det oftast inte spelas matcher så tidigt på året (beroende på nivå och vädret). LIF spelade futsal framgångsrikt till AIF-cupen, efter det fick spelarna ett välförtjänt ledighet på c:a 3v för att ladda batterierna och även ladda om mentalt för säsongen 2016. De hade inte vilat sedan juli 2015 pga. kvalet till div.3 och att futsalen drog igång 1v efter det typ. Vila är underskattat, det gäller att ha kvalitét framför kvantitet. Har för mig Jonas Thern sa det en gång när han refererade till världens längsta försäsong (läs svensk fotboll).
 
Nu har vi varit igång i c:a 4v av försäsongen och hunnit spela 1 träningsmatch (klicka på länken här för referat: AIK-Latorps IF) . Årets försäsong för Latorps IF består av 3pass i veckan varav 2st är fotbollsträningar och 1 pass är alternativ träning(se bilder nedanför). Vi blandar löpning i tybblelundshallen med Daniel Deck, Tabata/core insprirerade pass med Maria Thor och MMA/Brottningsinspirerade pass med Erik Isberg.
 
Detta för att få variation av fysträningen men också för att gå igenom hela kroppen och arbeta med mjölksyra i samband med intermittent arbete (läs fotbollskondis). Nu är mars månad här och matcherna är igång (se bild nedan vs Adolfsbergs IK), vi ska klara av 8st träningsmatcher innan seriepremiären 22 april vs Vretstorp IF. Det känns skönt att vara igång med matcher och ha något att se fram emot på helgerna. Säsongen närmar sig med stormsteg.
 
 
 
Jobbet på skolans fotbollsprofil fortsätter rulla på som det ska, vi har med skollaget (ej profilen det är inte samma sak) dessutom också tagit oss till  Skol-SM final-pool-spel (3-lag). Vi på Engelbrektsskolan är alltså minst 3e bäst i Sverige i fotboll. Inte illa va?
Killarna har spelat en gudomlig fotboll, vad sägs om 24-1 i målskillnad och slagit Mellringeskolan, Gumaeliusskolan och Prolympiaskolan(Norrköping) på vägen. Nu väntar endast 2 matcher av äventyret och om allt går som vi vill kan vi titulera oss bäst i Sverige. 
 
Det är inte första gången vi på Engelbrektsskolan är i finalsammanhang, bara några år sedan så  vannP98-kullen hemma på Behrn Arena inför hela skolan. P99-kullen fick inte delta pga administrationsstrul och om jag inte minns fel så var vi i final med P97-kullen. En final som vi avslutade med 9 utespelare efter en tveksam domarinsats. Då coachade Henrik Persson grabbarna. Nu är det ny kull (P00 + några 01:or) och killarna är motiverade och hungriga, pokalen ska hem igen!
 
Imorgon är det Liverpool-Manchester United i Europa League, jag sparar kommentarer om Man U tills den matchen är spelad.
 
På återseende kära läsare!
 
#DeZurda
 
 
 
 
#LatorpsIF, #NärkesAllsvenska, #Preseason, #SkolSM, #försäsong, Div.4, Engelbrektsskolan,