Hey!
Tänkte att som första inlägg försöka beskriva/förklara namnet på bloggen på bästa sätt. Får se om jag lyckas.
De Zurda är/var ett program som sändes i latinamerika av Telesur inför och under fotbolls-VM i Brasilien förra sommaren. Programmet leddes av den legendariske Victor Hugo Morales (han som så berömt kommenterade på spanska Maradonas solomål mot England 86' lyssna/se klippet nedan) och självklart Diego Armando Maradona. I programmet återförenades de och skapade magi återigen!


Programmet hade varje gång det sändes en speciell gäst (fd fotbollsspelare, presidenter och andra kända namn i latinamerika), personligen inbjudna av Maradona och Victor Hugo. Programmet hade inte bara inslag om VM utan även samhällskritiska inslag och även annan intressant kuriosa kring VM. Dessutom spelades det in en låt med samma namn som programmet, låten heter givetvis också "De Zurda". Här kan du se videon:


Vad betyder det då? Bokstavligen betyder det "med vänstern", dvs att man ska slå till bollen med vänsterfoten. Texten handlar om VM och att den kommer att spelas i södra halvklotet till "vänster" alltså sydamerika, den hyllar även finter, tunnlar och om äran att vinna. Den störta andemeningen är dock att "De Zurda" = slå till med vänstern, om du är i ett trångt läge, inte har något mer alternativ så ska du slå till med en vänsterspark. Alltså att chansa, för utan att ta chanser i livet vinner man inget har någon klok sagt. Låten är en personlig favorit och texten är enligt mig den klart bästa VM-låten på mycket länge (man kanske behöver vara spansktalande för att uppskatta den som jag).
Då jag själv var/är lika vänsterfotad som den gode Diego, tyckte jag att det var ett bra namn på bloggen. Att ordet sedan dessutom har flera innebörder kändes det helrätt att döpa bloggen till "De Zurda". 

Om det inte framgick är jag en fanatiker av Maradona, något som ni kanske kommer att läsa mer om i andra inlägg i framtiden. På återseende amigos, stay tuned!

#DeZurda

DeZurda, Fotboll, Futbol, Maradona, Örebro,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej